top of page
תיאטרון פלייבק החבר׳ה מאיכילוב עמוד הבית

חמישה תרגילי אלתור שיעירו לחיים את מפגש הזום המשפחתי שלכם!

עודכן: 6 בדצמ׳ 2022

תיאטרון פלייבק ואלתור במפגש זום

יש לי משפחה מאוד מגניבה, מעניינת, מצחיקה, כל אחד מלא חוש הומור, כשרונות ותחומי עניין ...ובכל זאת לא מזמן מצאתי את עצמי עם כל המשפחה בזום, סוף סוף "נפגשים" מקצווי הארץ והעולם ו….משהו שם נתקע, לא זרם, ומיצה את עצמו מאוד מהר יחסית למפגשים האחרים שלנו...

אחד הדברים החיוביים שאנשים טוענים שקורה בתקופה ההזוייה הזאת, היא דווקא ריבוי שיחות וידאו וזום עם המשפחה המורחבת… במקום מפגש סביב שולחן האוכל, טיול או משחק בגינה, נפגשים כל אחד בביתו לישיבה סטטית מול המסך. השיחות עלולות להיות מפוזרות מתישות או משעממות...מה כבר יש לספר? לאן כבר הלכנו? מה כבר עשינו? את מי כבר פגשנו? אולי דווקא הרגעים הקטנים המצחיקים, המעצבנים או הנוגעים ללב לא יכולים לעלות בצורה ספונטנית בשיחה כזו.

החבר׳ה מאיכילוב מציגים חמישה תרגילים כיפיים למפגש זום

כשחקני פלייבק אנחנו מחפשים את האותנטי, את הרגש, את גרעין הסיפור שמאחורי הסיפור... וכך גם בטח בשיחה משפחתית טובה. בחרנו לחלוק איתכם כמה תרגילים מהעולם שלנו שיעשירו את המפגש המשפחתי הבא שלכם, וכל מפגש וירטואלי אחר.

תיאטרון פלייבק החבר׳ה מאיכילוב מציגים חמישה תרגילי אלתור כיפיים שיעירו לחיים את מפגש הזום המשפחתי שלכם


שלוש המלצות לפני שמתחילים

  1. מנו ״אחראי טכני״- מכירים את המשפטים האלו- ״לא שומעים אותך!״, ״אני לא רואה את כולם!״, ״סבא, רואים אצלך בעיקר את התקרה״??? כדאי למנות מישהו מבני המשפחה לאחראי הטכני- הוא יתחבר לפגישה 10 דקות לפני ויעזור לכל מאותגרי הטכנולוגיה.

  2. קובעים ועושים- ״מה עם שירה- היא מצטרפת?״ ״חיים ורחל כתבו שהם עולים עוד מעט״, ״רגע, אני אתקשר לשרון לראות מה קורה איתה״. אם יש לכם פגישה שבועית קבועה, מעולה, גם אם לא, ברגע שקובעים את הפגישה היא מתקיימת! מי שמצטרף מצטרף ומי שלא לא, כך גם אין בזבוז אנרגיה וזמן. מי שלא הגיע פשוט יצטרף בפעם הבאה, נראה שיהיה עוד הרבה זמן למפגשים כאלה...

  3. מי אחראי על התוכן? לרוב במפגשי משפחה אין נושא יזום מראש, אז כדאי למנות בכל מפגש בן משפחה אחר או משפחה אחרת שיהיו "אחראים" על הפגישה: להנחות, להביא תוכן/נושא שיחה/הפעלה, לנווט בין המשתתפים ולראות שזמן הקשב מתחלק שווה בשווה. האחריות שעוברת בן בני המשפחה גורמת לכולם להיות יותר מעורבים ובעניין!


החבר׳ה מאיכילוב מציגים חמישה תרגילים כיפיים למפגש זום

חמישה תרגילים מעולם הסיפור והאלתור שיכולים לעבוד מצוין ולהחיות מפגש משפחתי באונליין:

1. דופק יפני- שמים טיימר על חצי דקה לבן אדם- בזמן הזה, אותו אדם מספר מה שלומו, משהו שראה, שמע הרגיש, יכול לשיר, לספר על סרטון שאהב וכו׳. אפשר לתת 2 דקות למשפחה, ואז כולם מספרים ביחד דברים ועוצרים ברגע שהטיימר מצפצף. בדרך כלל זה פותח כיוונים להתייחסות, לשיחה ולשאלות המשך.

2. רגע שנזכרתי בו - כל אחד מספר את הרגע הכי זכיר שלו מהיום שהיה (רגע קטן, גדול, טיפשי, מצחיק, מעצבן וכו). באופן הזה, נקבל רגעים מעניינים ומגוונים שלא בהכרח היינו שומעים ללא ההזמנה לשיתוף ברגע זכיר מהיום.

3. הפרצוף היומי- כל אחד מקרב פרצופו למצלמה ועושה את הפרצוף שלו להיום, או הפרצוף שבא לו כרגע… כל בני המשפחה חוזרים על הפרצוף. אפשר שבני המשפחה יציעו מילה או שם לפרצוף. את אותו רעיון אפשר לעשות בעמידה - לעשות פסל עם כל הגוף, או להזיז את הגוף ולהוציא קול. תרגיל שישמח במיוחד את הילדים הקטנים.

וריאציה למתקדמים - כל אחד אומר משפט על היום שעבר עליו, או על תחושה שנמצאת איתו, ואז כל אחד מבני המשפחה בו זמנית, מתקרבים למצלמה ועושים בתגובה לסיפור פרצוף, קול או תנועה.

4. מלך התנועות- מישהו עוצם עיניים, ומנחה השיחה בוחר מישהו שיוביל את התנועה. המוביל עושה תנועות, בעמידה, בישיבה, תנועות גדולות, קטנות וכולם חוזרים על התנועות יחד איתו בו זמנית. זה שעצם עיניים צריך לנחש מי הוא מוביל התנועה. לאחר מכן, המוביל עוצם עיניים ובוחרים מישהו אחר להוביל את התנועה. כך בסבב.

וריאציה למתקדמים - מעגל תנועה- אותו רעיון של תנועה והובלה, רק שכולם מסתכלים על המוביל ועושים כמוהו. בשלב מסוים המוביל ״מוסר״ את התנועה לסבתא נונה או לדודה צילה... ואז כולם אחריה. כך ההובלה עוברת עד שכולם עשו. אפשר להשמיע מוזיקה ברקע שתשמח ותיתן השראה לתנועה.

5. משחק אסוציאציות - מישהו לוקח חפץ מסביבתו הקרובה שקיים בכל בית, ומוצא לו שימוש אחר, נניח משתמש בשלט הטלויזיה כמיקרופון. הוא "מעביר״ את התור למישהו אחר שמשתמש באותו חפץ באופן אחר, למשל משתמש בשלט שלו כמסרק. כך עוברים את כל המעגל וכל אחד ממציא שימוש, דמיוני, אמיתי, אפילו מופרך. תנו לדמיון לעוף. לאחר סבב זה מישהו אחר בוחר חפץ שונה מסביבתו ושוב…

וריאציה למתקדמים - מישהו מתחיל וזורק מילה לחלל, אחד מבני המשפחה צריך לספר משהו שעלה בו באופן אסוציאטיבי בהקשר למילה (עובדה, סיפור אישי, תחושה). לאחר מכן, זה שסיפר זורק מילה חדשה לחלל, ומישהו אחר משתף באסוציאציה ביחס לאותה מילה, כך עד סוף הסבב.

חשוב שזה יהיה סיפור אמיתי, כי זו דרך לשמוע כל מיני אנקדוטות שלא עולות בשיחה רגילה.

עד כאן לעכשיו,

נעדכן בעוד רעיונות בהמשך ובתקווה למפגשים משפחתיים משמעותיים ומהנים על המסך ומחוצה לו.

החבר'ה מאיכילוב.


דנה דרור רובין תיאטרון פלייבק החבר'ה מאיכילוב

הכותבת - דנה דרור רובין

שחקנית ומנחה בחבר׳ה מאיכילוב

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page