top of page
תיאטרון פלייבק החבר׳ה מאיכילוב עמוד הבית

הפרוייקט החברתי שלנו

מיזם יום רביעי הגדול

תרומה לקהילה

יום רביעי הגדול

על המיזם

במסגרת עבודתנו לאורך השנים, נתקלנו באנשים שחיים בנסיבות חיים מגבילות ואינם יכולים להגיע פיזית לאירועי תרבות ויצירה. אוכלוסיות שקולן לא נשמע.

מהכאב הזה החלטנו ליצור מיזם חברתי ששמו ׳יום רביעי הגדול׳. במיזם זה, שכולו תרומה לקהילה - אנחנו תורמים מופעי תיאטרון פלייבק בהתנדבות לאנשים בנסיבות חיים מגבילות. בני נוער, נשים גברים וקשישים במצבי סיכון, בדידות, חולי ומשבר.

במיזם ׳יום רביעי הגדול׳ אנחנו יוצאים אליהם, לשטח. ביום רביעי הראשון בכל חודש, אנחנו מופיעים בהתנדבות בפני אותם קהלים. צוות מלא של מנחה, שחקנים ומוזיקאי יוצא לשטח ומעניק מופע תיאטרון פלייבק באורך מלא. אנחנו מכוונים ליצור חויה מעצימה מרגשת מצחיקה ויצירתית עבור חברי הקהל. אנחנו מקשיבים לסיפורי חייהם ומציגים אותם על הבמה. אנחנו מכוונים להקשבה אמפטית וליצירה בימתית שמעניקה זוית נוספת וחויה מחזקת.

חברי הקהל זוכים להיות גיבורים לרגע על במת תיאטרון הפלייבק, הם זוכים ברגעים של צחוק והתרגשות, ובחוויה של הפגת הבדידות ובחויה של העצמה.

איך אתם יכולים להשתלב???

אם אתם מכירים קהל שעונה על הקריטריונים, ולדעתכם חשוב שיזכה במופע, נשמח לקבל את הצעותיכם ולבחון את ההשתלבות במיזם. הגישו בקשה למיזם כאן למטה.

בנוסף- נשמח לתרומה כספית או לתרומות אחרות כגון- צילום סטילס או וידאו, פלטפורמה לחשיפה או שעות התנדבות לתיאום ותיעוד. כל תרומה שלכם תתקבל בברכה והערכה ותסייע לנו  לפתח ולהרחיב את הפרוייקט.

מופעי תיאטרון פלייבק בהתנדבות מיזם חברתי יצירתי

תיאטרון פלייבק החבר׳ה מאיכילוב מיזם יום רביעי הגדול

אז מה זה בעצם ״יום רביעי הגדול?״

יום רביעי הגדול הוא מיזם התנדבותי שעמותת תיאטרון פלייבק החבר׳ה מאיכילוב מפעילה החל משנת 2014. המיזם כולל מופעי תיאטרון פלייבק בהתנדבות בכל יום רביעי הראשון בכל חודש. 

איך זה עובד?

אנשים פרטיים, גופים או ארגונים פונים אלינו בבקשה לתרומת מופע באמצעות מילוי הטופס הזה. הטופס קצר וכולל מספר שאלות ממוקדות וענייניות. אנחנו מעיינים בבקשות וחוזרים אל הפונים הרלבנטיים.

אנחנו בוחרים את המוטבים של הפרוייקט לפי מספר קריטריונים. שלושת הקריטריונים המשמעותיים ביותר הם- א) מדובר באוכלוסיה בנסיבות חיים מגבילות. כלומר כזו שאין לה יכולת כלכלית או פיזית להגיע באופן עצמאי למוסדות של תיאטרון ותרבות. ב) לגוף המבקש אין יכולת מימון למופע תיאטרון פלייבק רגיל. ג) קיימת היתכנות לתיאום המופע ליום רביעי הראשון בחודש, וכן קיימים תנאים הולמים בסיסיים לקיום המופע- חדר מתאים, הגברה במידת הצורך ואיש קשר רלבנטי לתיאום ותקשורת.

מה קורה במהלך המופע?

במהלך המופע אנחנו מגיעים למקום עם 3-5 אנשי צוות. אנחנו מתארגנים במקום ומקבלים את הקהל. אנחנו מקיימים מופע תיאטרון פלייבק מלא. במהלך המופע אנחנו מאזינים לסיפורים של חברי הקהל. אנחנו יכולים לתקשר גם דרך אמצעים של תקשורת חליפית במידת הצורך. לאחר שאנחנו מאזינים לסיפור אנחנו מאלתרים אותו על הבמה. המטרה שלנו כמו בכל מופע היא להחזיר מתנה למספר באמצעות העבודה היצירתית. באופן הזה אנחנו מצליחים לשמוע מספר חברי קהל ולשקף את חוויות חייהם. חברי הקהל זוכים לצפות בסיפור שלהם מוצג על הבמה. חוויה כזו מעצימה ומחזקת את חווית הנוכחות והמשמעות של הקיום בעולם.

היכן כבר הופעתם?

הופענו בפני עשרות אוכלוסיות שונות ובינהן- מתמודדי נפש בקהילה, קבוצות של נוער בסיכון, גגונים לדרי רחוב, אמהות לילדים מחלימים, פגועי ראש מאושפזים, קשישים בבידוד, חולים במצב סופני, מועדונים לאנשים עם צרכים מיוחדים ועוד.

נשמע חשוב! איך אפשר לסייע למיזם?

קיימים מספר ערוצים דרכם תוכלו לתמוך בפרוייקט:

א- תרומה כספית- תרומה כזו תאפשר לנו להרחיב את הפרוייקט ולהגדיל את כמות המופעים שאנחנו יכולים לתרום. נוכל לצרף שחקני פלייבק נוספים, לעשות הכשרת מתנדבים ולפתח אופרציה להרחיב את הפרוייקט. באופן הזה נוכל להגיע ליותר אנשים שיזכו להשמיע את קולם. רוצים לסייע לנו עם תרומה כספית למיזם? לחצו כאן למשלוח מייל ונחזור אליכם. 

ב- תרומת זמן- אם יש לכם אפשרות להתלוות אלינו למופע ולצלם אותו, אם יש לכם אפשרות לתרום זמן לערוך סרטונים מהמופע, אם יש לכם אפשרות לתרום זמן ולכתוב פוסט בעקבות הצפיה במופע כל אלו יכולים להיות תרומה נפלאה לשיווק המיזם. רוצים לסייע לנו עם תרומת זמן? לחצו כאן למשלוח מייל ונחזור אליכם.

ג- תרומה לסיוע בחשיפה - אם יש לכם ערוצים דרכם נוכל להפיץ את המיזם ולחשוף אותו ליותר קהלים זה יסייע לנו להגיע ליותר קהלים ויותר תורמים. רוצים לסייע לנו ולתרום לחשיפת הפרוייקט? לחצו כאן למשלוח מייל ונחזור אליכם. 

במהלך השנים זכינו להעניק מופעי התנדבות אינטימיים ליותר מ1,200 אנשים שחיים בנסיבות חיים מגבילות

bottom of page